Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z arbuza, fety i sałaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt.
ser feta 280 g
arbuz 500 g
cebula czerwona 1 szt.
melisa 4 listki
oliwa 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
miód 1 łyżka
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z arbuza, fety i sałaty

Sałatę myjemy, osuszamy, a następnie rwiemy na mniejsze kawałki. Fetę i arbuza kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w cienkie krążki.
Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i mieszamy ze sobą.
Dressing: Oliwę mieszamy z octem winnym, miodem i pieprzem. Najlepiej to robić w małym słoiczku, aby wszystkie składniki sosu dobrze się połączyły.
Sałatkę przed podaniem polewamy dressingiem i posypujemy posiekanymi listkami melisy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 26.09.2011 22:04
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak