Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe z kremem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2,5 szkl.
miód 2 łyżki
margaryna 2 łyżki
cukier 2 łyżki
jajko 4 szt.
olejek waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1/2 kostki
cukier puder 1/2 szkl.
mleko 1 szkl.
aromat waniliowy 1 łyżkeczka
polewa czekoladowa 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe z kremem

Mąkę, miód, margarynę, cukier, jajka, aromat i proszek wymieszać, wyrobić ciasto, gdyby było zbyt lepkie dosyp trochę więcej mąki przy ugniataniu (to zależy od wielkości jajek). Potem należy podzielić ciasto na 2 części i rozwałkować na prostokątne placki. Ułożyć w prostokątnych blachach wysmarowanych masłem i posypanych bułką. Piec placki ok. 25min. w temp. 200st. Celsjusza. Przestudzone ciasta przełożyć masą, wierzch polać polewą czekoladową.
Krem: Cukier utrzeć z margaryną. Dodać przestudzoną kaszę ugotowaną na mleku, zapach i ucierać aż masa będzie pulchna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 07.07.2012 22:49
mniam, pyszne
pawel6 09.08.2011 10:53
uwielbiam ciasto miodowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak