Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
szpinak 17,5 dag
śmietana 18 proc 2,5 łyżki
makaron 1/2 op
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
orzechy włoskie wg uznania
parmezan starty do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i orzechami

1. Do wrzątku wsypujemy 1 łyżeczkę soli. Makaron gotujemy al dente. Następnie odcedzamy.
2. Na patelni roztapiamy masło i dusimy szpinak ok 5 min. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
3. Do szpinaku dodajemy śmietanę i miksujemy na jednolitą masę.
4. Makaron wykładamy na talerze i polewamy sosem szpinakowym. Posypujemy parmezanem i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 16.07.2013 07:31
Świetne danie :)
pierniczkowo 27.10.2012 09:11
bardzo dobre:)
mili_kati 01.03.2012 14:55
fajna
anja3107 01.09.2011 11:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak