Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z pianką i czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
galaretka 1 szt.
śmietana 30% 250 ml
polewa czekoladowa 1 szkl.
galaretka truskawkowa 1 szt.
śmietana 30% 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z pianką i czekoladą

Galaretki rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu.
Biszkopt przekroić na pół. Śmietanę ubić z tężejącą galaretką. Wyłożyć na połowę biszkoptu. Przykryć drugim blatem. Polać polewą czekoladową. Drugą śmietanę ubić z galaretką, zostawić do stężenia, pokroić w kostkę. Rozłożyć kostki pianki na polewie, Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 13.10.2012 23:50
rewelacyjny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak