Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cukinia 30 dag
cebula 1 szt
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z cukinią

Cukinię obrać i pokroić w dość grubą kostkę. Pieczarki umyć i pokroić na kawałki. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Do podsmażonej cebuli włożyć pokrojone pieczarki i dusić pod przykryciem około 5 minut. Następnie wsypać pokrojoną cukinię i gotować do miękkości. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną i zagotować. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 12.10.2011 09:13
super
Mariusz10 17.09.2011 22:59
pycha sos
misia53 11.08.2011 00:16
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak