Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z paryską pokraszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 szt.
jajko 1 szt.
mąka pszenna 3 łyżki
woda 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
koperek 1 łyżka
olej 1/2 szkl.
cytryna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z paryską pokraszą

Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Z jajka, maki, wody robimy coś w rodzaju płynnej panierki,czyli mieszamy te składniki razem, do momentu aż stanie się ona gładka,bez grudek maki.
Na patelni rozgrzewamy olej,i pojedynczo każdy płat zanurzamy w jajecznej panierce,i wykładamy na gorący olej. Obsmażamy na rumiano ok. 1,5 minuty z każdej strony.
Podczas gdy ryba się smaży w małym rondelku klarujemy masło i dodajemy do niego zmiażdżony czosnek, zważając by się nie przypalił. Zdejmujemy rondelek z ognia i dodajemy koperek.
Usmażoną rybę odsączamy odrobinę na papierowym ręczniku,z nadmiaru oleju i polewamy odrobinką masełka z czosnkiem. Polewamy sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.11.2012 14:26
Pyszna ta ryba :)
ewasylwia 08.08.2011 15:50
fajne
suzana 08.08.2011 15:24
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak