Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
ziemniaki pokrojone w kostkę 4 szt
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżka
makaron muszelki 100 g
śmietana 100 ml
pieczarki 50 dag
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa grzybowa

Bulion gotujemy ,wrzucamy pokrojone ziemniaki.
Posiekana cebulę smażymy na maśle,dodajemy plastry pieczarek i lekko dusimy.
Przekładamy do zupy, gdy ziemniaki będą już miękkie.
Gotujemy około 15 -20 minut.Przyprawiamy sola i pieprzem.
Wrzucamy ugotowany wcześniej w osolonej wodzie makaron.
Dodajemy śmietanę i posypujemy natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.06.2013 07:26
fajny przepis
cooleczka 27.01.2013 11:59
smaczna
caralajna 25.10.2012 07:42
pyszna pieczarkowa, taką lubię
Motorek 30.04.2012 12:24
pycha
Justa32 09.10.2011 12:27
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak