Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brukselowa z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
cukier 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
majonez 6 łyżek
wino białe 3 łyżki
brukselka 0,5 mrożona
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brukselowa z rodzynkami

Brukselkę gotujemy w osolonym wrzątku z łyżą cukru.Pod koniec wlewamy do niej 2 łyżki octu lub wina. Odcedzamy i mieszamy z posiekanym czosnkiem. Cebule kroimy w kosteczkę i zalewamy pozostałym octem. Dodajemy do brukselki. Dodajemy natkę pietruszki . Przyprawiamy do smaku. Dodajemy wcześniej namoczone i odcedzone rodzynki i majonez. Mieszamy. Podajemy lekko schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 23.10.2012 11:46
ekstra
Mariposas 04.07.2012 21:31
ciekawa
Dorian 13.05.2012 11:26
ciekawe polaczenie smakow
misia53 30.11.2011 01:24
brukselkę lubię ale jakoś rzadko ją przyrządzam
ben-ka 20.09.2011 09:04
takiej nie robiłam:)
suzana 08.08.2011 15:23
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak