Sposób przygotowania

Brukselkę gotujemy w osolonym wrzątku z łyżą cukru.Pod koniec wlewamy do niej 2 łyżki octu lub wina. Odcedzamy i mieszamy z posiekanym czosnkiem. Cebule kroimy w kosteczkę i zalewamy pozostałym octem. Dodajemy do brukselki. Dodajemy natkę pietruszki . Przyprawiamy do smaku. Dodajemy wcześniej namoczone i odcedzone rodzynki i majonez. Mieszamy. Podajemy lekko schłodzone.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiej nie robiłam:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    brukselkę lubię ale jakoś rzadko ją przyrządzam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawe polaczenie smakow
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !