Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
pieczarki 400 g
cebula 1 szt.
olej 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami

Piersi przecinamy wzdłuż, a następnie delikatnie rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem.
Cebulę i pieczarki drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, podsmażamy i dodajemy grzyby. Smażymy do czasu, aż się delikatnie zarumienią.
Na każdy kawałek kurczaka rozsmarowujemy pieczarki. Zwijamy (jeśli potrzeba spinamy wykałaczką), każdą roladkę namaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak