Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lin gotowany w sosie piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
masło 8 dkg
piwo 3 szkl
mąka 1,5 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Lin gotowany w sosie piwnym

Oczyszczona rybkę pokroić na kawałki, posolić, oprószyć przyprawą i zalać piwem. Masło rozetrzeć z mąką dodać do ryby. Gotować na słabym ogniu ok. 10 min. Dawać na talerze i polać sosem piwnym z pod ryby. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 28.01.2014 09:24
pyszna rybka
ben-ka 16.07.2013 10:22
w piwie lina nie robiłam,a to taka smaczna rybka.....
RenataZ-et 01.11.2012 08:07
ciekawy przepis
Łukasz15 11.05.2012 08:04
smaczna rybka
IKrakowianka 26.04.2012 23:15
wyśmienite danie
ela16 28.09.2011 12:27
pycha
Monika193
Monika193 19.09.2011 18:13
super rybka
mirosława4 12.09.2011 20:17
super rybka
Wafelek2601 20.08.2011 19:44
super
smakoszek 13.08.2011 08:18
bardzo ciekawa kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak