Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt.
oliwa 3 łyżki
miód 2 łyżki
chili 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka na ostro

Kurczaka dobrze umyć, włożyć do miski, posolić, popieprzyć, dodać paprykę, chili, oliwę i miód. Zostawić w marynacie w lodówce na 2-3 godziny (albo na całą noc).
Kawałki kurczaka włożyć do woreczka przeznaczonego do pieczenia, polać resztą marynaty, która została w miseczce i wstawić do piekarnika. Piec ok 45 -50 minut w temperaturze 160 stopni. Po ok 30 minutach przeciąć woreczek i włączyć opcję grill, jeśli takową posiadamy albo zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak