Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1 szt
szynka konserwowa 100 g
fasola czerwona z puszki 1 szt
jajko ugotowane na twardo 5 szt
por 1 szt
sól do smaku
majonez do smaku
żółty ser 100 g
ogórki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa 2

Ugotować na twardo jajka, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Szynkę i ogórki take pokroić w drobną kostkę. Pora pokroić w plasterki i lekko sparzyć w osolonej wodzie.
Składniki układać warstwami: kukurydza, szynka, fasola czerwona, ogórki, jajka, por, majonez i na górę posypać startym żółtym serem. Doprawić solą i pieprzem po wasrtwie jajkowej.
Rada - żeby sałatka dobrze się prezentowała polecam używać naczynia przezroczystego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.06.2013 08:57
prosta i smaczna
dorotka0000025 23.05.2012 14:56
pycha
zuzanna_z 28.04.2012 12:31
lubię
olkaaa 27.04.2012 11:51
mniam
Ewelina38 20.02.2012 09:14
lubię taką
joanna77 29.11.2011 10:30
smaczna
Robert10 29.11.2011 09:21
pyszna
smakoszek 28.10.2011 07:46
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak