Sposób przygotowania

Umyj filety,pokrój na kawałki,pokrop sokiem z cytryny i sosem sojowym.Dymkę starannie umyj i posiekaj razem ze szczypiorkiem.Papryczkę chilli przetnij na pół,usuń nasiona i drobniutko posiekaj.Zagotuj bulion,dopraw go solą,pieprzem i curry,następnie dodaj do niego dymkę z ostrą papryczką.Po zagotowaniu bulionu dodaj rybę,gotuj przez 10-15minut,uważając,by się nie rozgotowała.Natkę pietruszki umyj,posiekaj i posyp na zupę.Podawaj z pieczywem.Możesz dodać do zupy puszkę pomidorów w zalewie i szczyptę słodkiej papryki-będzie lepsza.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !