Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa po bułgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 20 dag
bulion 2 l
ryż 3/4 szkl
por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa po bułgarsku

Paprykę umyj i usuń gniazda nasienne.Następnie pokrój na małe kawałki.Kiełbasę pokrój w kostkę.Obierz por i pokrój na plasterki.Zagotuj bulion,wsyp ryż i wszystkie wcześniej warzywa.Gotuj 30minut.Dodaj kiełbasę.Całość dopraw sola i pieprzem.Gotuj,aż wszystkie warzywa będą miękkie.Pod koniec gotowania dodaj posiekane oregano.Zupę podawaj z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak