Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka nalezy zalać 7 szklankami rosołu drobiowego z kostki. Dodać cebulki dymni, lecz ich białe cześci, szczypiorek należy pozostawić.Dodać pokrojoną marchewkę. Wszystko gotować około 30 minut. Po ugotowaniu cebulę dymkę należy usunąć. Dodać kolejno natkę pietruszki, sok z cytryny, ozrechy włoskię oraz cynamon. Wszytsko ze sobą gotowac około 12-15 minut.

Pierś nalezy wyjąć z rosołu, ostudzić. Następnie nalezy ją pokroić w cienkie paski i włożyć z powrotem do rosołku.Na koniec nalezy rosoł zagotować. Pozostaly szczypior z dymki można posiekać, posypać nim porcję zupy( chyba, że ktoś nie lubi- tak jak ja).
Dlatego można posypać natką.

Taki rosół robiłam pierwszy raz, ale uważam że warto spróbować.

Z wyglądu nie bardzo się aż tak różni taki rosół.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    co za połączenie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    jeszcze nie jadłam takiej zupy
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Niezły pomysł z tymi orzechami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe jak smakuje rosół z orzechami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    odważne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pomysłowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !