Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nowoczesny rosół z ozrechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
cynamon Prymat 1,5 łyżeczki
sól do smaku
sok z cytryny 1,5 łyżeczki
natka pietruszki 6 łyżeczek
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
orzechy włoskie 4 mielone
rosół drobiowy 7 (z kostki)

Przepis i sposób przygotowania na: Nowoczesny rosół z ozrechami

Pierś z kurczaka nalezy zalać 7 szklankami rosołu drobiowego z kostki. Dodać cebulki dymni, lecz ich białe cześci, szczypiorek należy pozostawić.Dodać pokrojoną marchewkę. Wszystko gotować około 30 minut. Po ugotowaniu cebulę dymkę należy usunąć. Dodać kolejno natkę pietruszki, sok z cytryny, ozrechy włoskię oraz cynamon. Wszytsko ze sobą gotowac około 12-15 minut.

Pierś nalezy wyjąć z rosołu, ostudzić. Następnie nalezy ją pokroić w cienkie paski i włożyć z powrotem do rosołku.Na koniec nalezy rosoł zagotować. Pozostaly szczypior z dymki można posiekać, posypać nim porcję zupy( chyba, że ktoś nie lubi- tak jak ja).
Dlatego można posypać natką.

Taki rosół robiłam pierwszy raz, ale uważam że warto spróbować.

Z wyglądu nie bardzo się aż tak różni taki rosół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 21.07.2012 19:45
pomysłowy
Ania67 10.03.2012 15:16
ciekawy
Marzena34 11.02.2012 17:49
odważne
Ewelina47 09.01.2012 09:38
ciekawe jak smakuje rosół z orzechami
rjustysia 18.11.2011 11:14
Niezły pomysł z tymi orzechami :)
magical66 12.11.2011 18:59
jeszcze nie jadłam takiej zupy
Emiliozo 12.08.2011 21:14
co za połączenie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak