Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ze świerzych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 40 dkg
kości 20 dkg
włoszczyzna 25 dkg
woda 1 3/4 l
śmietana 0.5 szkl
mąka 3 dkg
koperek 1 łyżka
zielona pietruszka 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ze świerzych ogórków

Kości po opłukaniu zalać zimną wodą i ugotować.Warzywa płuczemy,czyścimy,dodajemy do wywaru,solimy.Gotujemy do miękkości.Ogórki opłukać,obrać,pokroić w drobną kostkę,ugotować osobno w niedużej ilości osolonej wody.Wywar z kości cedzimy,łączymy z ogórkami,podprawiamy z mąka zmieszana z połową szklanki zimnej wody i ponownie gotujemy.Dodajemy śmietanę i siekaną zieleninę,solimy.Podajemy z grzankami z bułki z lanym ciastem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 17.02.2012 20:21
zmiksowałam , jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak