Sposób przygotowania

Opłukaną pierś z kurczaka należy podzielić na odpowiednie porcje na kotlety( wedle upodobań) . Jajka rozbic i wyłożyć na talerzu- doprawić i wymieszać. NA osobbnym talerzyku wysypać mąkę, a na jeszcze kolejnym bukę tartą,
Kotlety należy rozbić , zarówno z jednej jak i drugiej strony. Obtoczyć w mące, kolejno w jajku a na koniec w bułce tartej.
Kotlety nalezy smażyć na rozgrzanej patelni, na której znajdował sie tłuszcz ( do smaku- w sensie tak by kotlet w części był w nim zamocozny- lepiej się smaży).
Kotlety smażymy z jednej i z drugiej strony na rumiany kolor,

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    NIE udało mi sie, dodać zdjecia, jak juz kotlety sa gotowe,, niestety za duzo zdjęć, a nie wiem jak jedno usunąc by dodać inne. wiecie?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    nic nie szkodzi, ja je i tak uwielbiam nawet bez zdjecia
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    najważniejsze, by potrawa była smaczna:) a z pewnością takie kotlety są :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    najdelikatniejsze
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !