Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne Muszelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 100 g
jajko 3 szt.
papryka 1/2 szt.
rzodkiewka 10 szt.
pomidorki koktajlowe 10 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
szczypiorek
oliwki 10 szt
ser żółty 2 łyżki
majonez
pieprz
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne Muszelki

Ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedźić. Drobno posiekać szczypiorek oraz pokroi rzodkiewkę w plasterki. Podzielić pomidorki na połówki a paprykę na kawałki.
Ugotować jajka na twardo i grubo je posiekać. Odsączyć kukurydzę i tuńczyka z zalewy. Wymieszać makaron, warzywa, tuńczyka, kukurydzę i jajka z majonezem.
Całość doprawić do smaku. Przełożyć do salaterki. Posypać danie startym serem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 08.05.2012 15:16
suuuupeeeer

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak