Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy po włościańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 kg
ziemniaki 1 kg
marchewki 1 kg
cebula 1/2 kg
rosuł z kostki 1 1/2 litra
posiekana zielenina
margaryna
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy po włościańsku

kotlety lekko rozbić,posolić i obsmażyć na tłuszczu z obu stron,tak aby były lekko rumiane.ziemniaki i marchewkę oczyścić,ziemniaki pokroić w plasterki lub w ćwiartki,marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.cebulę pokroić w kostkę.w dużym garnku,układać warstwami:ziemniaki,cebulę,mięso i marchew.zalać rosołem z kostki,ewentualnie posolić.dusić na niewielkim ogniu do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 17.08.2012 22:57
super
Kate131 17.04.2012 09:04
fajny
Ewa/kalapurtka 12.09.2011 21:48
pycha
marcia71 15.08.2011 10:59
klasyka gatunku:)
Adamorek 02.07.2011 19:11
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak