Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
botwinka 600 g
śmietana 18 proc 2 łyżki
bulion 2 litry
koperek 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 8 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa z jajkiem

Marchewkę i pietruszkę chwilę podgotować w bulionie. Dodać drobno pokrojoną botwinkę. Wszystkie warzywa gotować na wolnym ogniu do miękkości, przez kilka minut.
Dodać śmietanę. Zagotować ciągle mieszając. Podawać z jajkami na twardo. Posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak