Sposób przygotowania

Obraną cebulę zmiel lub zetrzyj na tarce o małych oczkach.Dodaj 0.5łyżeczki soli.Na 15minut odstaw.Odciśnij sok i wymieszaj ze zmielonym mięsem i jajkiem.Wyrób jednolitą masę,przypraw solą,pieprzem i papryką.Posmaruj olejem szpilki do szaszłyków i oblep je masą mięsną(w podłużne wałki grubości kiełbasy).Szaszłyki ułóż w piekarniku lub na grillu.Piecz o.15minut,obracając co jakiś czas.Szaszłyki podawaj na talerzu,posypane posiekaną natką pietruszki i zmieloną papryką.Możesz również podawać warzywami(pokrojoną cebulą i pomidorami lub papryką oraz oliwkami).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !