Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantne szaszłyki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 50 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 2 szt
natka pietruszki do smaku
czarne oliwki bez pestek 0.5 słoika
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pikantne szaszłyki

Obraną cebulę zmiel lub zetrzyj na tarce o małych oczkach.Dodaj 0.5łyżeczki soli.Na 15minut odstaw.Odciśnij sok i wymieszaj ze zmielonym mięsem i jajkiem.Wyrób jednolitą masę,przypraw solą,pieprzem i papryką.Posmaruj olejem szpilki do szaszłyków i oblep je masą mięsną(w podłużne wałki grubości kiełbasy).Szaszłyki ułóż w piekarniku lub na grillu.Piecz o.15minut,obracając co jakiś czas.Szaszłyki podawaj na talerzu,posypane posiekaną natką pietruszki i zmieloną papryką.Możesz również podawać warzywami(pokrojoną cebulą i pomidorami lub papryką oraz oliwkami).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak