Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z soczewicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
łodyga selera naciowego 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
fasola szparagowa 200 g
pomidory krojone z puszki 150 g
soczewica 150 g
sok z cytryny do smaku
olej 2 łyżki
cynamon do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 750 ml
Kminek mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z soczewicą

Seler pokrój.Cebulę i czosnek posiekaj.Warzywa podsmaż w garnku na oleju(5minut),dodaj kminek i smaż jeszcze przez minutę.Wlej bulion.Odsącz warzywa z puszek i dodaj do bulionu.Dopraw sokiem z cytryny,odrobiną cynamonu,solą,pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak