Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
miód pszczeli 2 tyżki
cynamon Prymat
jajko
jabłko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w cieście francuskim

nie duże jabłka obrać i wydrążyć ,
rodzynki zalać wrzątkiem by napęczniały i odcedzić,
gotowe ciasto francuskie pokroić na kwadraty, by móc okryć w kopertę jabłko
jabłko stawimy na kwadracie ciasta francuskiego
w miejsce wydrążonej szypułki wkładamy rodzynki i łyżkę miodu
poprószamy cynamonem i zamykamy kopertę po wierzchu smarujemy wybełtanym jajkiem posypujemy cynamonem i cukrem
wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (chyba że przepis ciasta francuskiego karze inaczej) i piec do pełnego zrumienienia ciasta
można podawać z miodem lub z cukrem pudrem i bitą śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 20.06.2012 11:27
smaczne
jogobella231
jogobella231 06.02.2012 09:15
pycha
gwiazdka2012 28.10.2011 13:06
mmmmm musze je jutro zrobić :)
wiola28a 11.09.2011 21:33
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak