Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo. Zalewamy na chwilę zimną wodą, studzimy, obieramy ze skorupek. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Jajka wkładamy do dużego słoika. Marchew obieramy, kroimy w plasterki.
Zagotowujemy 3/4 litra wody z dodatkiem octu. Do zalewy dodajemy sól, liście laurowe, ziarna gorczycy, pieprzu, krążki cebuli, plasterki marchewki oraz czosnek. Marynatą zalewamy jajka w słoiku - wlewamy taka ilość, aby jajka były całkowicie przykryte. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na minimum 2 dni.
Jajka wyjmujemy z marynaty, osuszamy, obieramy i kroimy na cząstki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    interesujące1 nigdy takich nie robiłam, a nawet nie jadłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    angielskie klimaty :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    strasznie jestem ciekawa smaku...a zapomniałam o tym przepisie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Pierwsze widze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    zadziwiające
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Wypróbuję ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nigdy czegoś takiego nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    nawet nie wiedziałam że jajka można marynować
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to dla mnie nowość
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    robię je w przeróżnych odmianach smakowych - takze bez octu :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pierwszy raz słyszę o marynowanych jajkach :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !