Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek i dzikiej róży

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 szkl.
cukier 0,7 kg
jabłka 1 kg
dzika róża 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek i dzikiej róży

Owoce róży umyć przekroić na pół ,usunąć nasiona i jeszcze raz umyć. Tak przygotowane zalewamy 2 szklankami wrzącej wody i gotujemy pod przykryciem 10minut, następnie przetrzeć przez sito,dodać cukier i zagotować.Jabłka obieramy, zcieramy na tarce o grubych oczkach,dodajemy do przecieru i gotujemy aż będą szkliste, a dżem uzyska właściwą krzepliwość.Gorący dżem przekładamy do słoiczków i stawiamy do góry dnem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak