Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 12 szt
serek śmietankowy 150 g
oliwa 2 łyżki
szczypiorek 0.5 pęczka
pieprz do smaku
ryba wędzona 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (gruboziarnista)

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane ziemniaki

Bardzo dokładnie oczyść ziemniaki,nie obieraj ich.Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia,połóż kartofle i polej je oliwą.Posyp solą.Piecz ok.35minut w temp.190stopni.Posiekaj szczypiorek i wymieszaj z serkiem,dodaj pieprz.Przestudzone ziemniaki natnij na krzyż.Lekko je przyciśnij aby się otworzyły.Wystudzone ziemniaki faszeruj serkiem ze szczypiorkiem(użyj małej łyżeczki).Udekoruj wędzoną rybą(zamiast ryby na wierzch możesz położyć szczypiorek lub natkę pietruszki).Podawaj jako danie główne lub jako przekąskę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak