Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa stracciatella

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 2 szkl.
czekolada mleczna 100 g
cukier waniliowy 1 szt.
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masa stracciatella

Ubić śmietanę z cukrami, dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody ostudzoną żelatynę. Na koniec dodać pokrojoną (lub startą) na niewielkie kawałki czekoladę. Delikatnie wymieszać. Stosować do przekładania ciast lub deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 22.10.2011 11:38
ladnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak