Sposób przygotowania

Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w metalowej miseczce, ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Odstawiamy na kilkanaście min., żeby masa ostygła, ale nie stężała. Masło ucieramy z 90g cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy powoli 3 jajka (po jednym cały czas ucierając) i rozpuszczoną czekoladę. Łączymy powstałą masę z mąką. Ser ucieramy z pozostałymi dwoma jajkami i resztą cukru. dodajemy aromat waniliowy.
Na blaszkę (wyłożoną papierem do pieczenia) o wymiarach ok. 20 na 25 cm wykładamy 2/3 porcji czekoladowego ciasta, na nie - warstwę z białego sera. Na wierzch znów kładziemy łyżką ciasto czekoladowe w kilku miejscach - delikatnie mieszamy je łyżką z serową masą, tworząc esy-floresy. Pieczemy w temp. 175 st. przez ok. 50 min.
Dekorujemy polewą czekoladową i posypujemy płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Musi rewelacyjnie smakować:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite ...mniam...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    smak mnie ciekawi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !