Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kawowe z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
cappuccino 1 szkl.
mleko 1 szkl.
śmietana 30% 500 ml
śmietan fix 3 szt.
cukier puder 3 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 szt.
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat
bita śmietana 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kawowe z brzoskwiniami

Masa: Zagotować mleko i rozpuścić w nim kawę cappuccino. Gdy ostygnie wstawić do lodówki (powinno być bardzo zimne). Następnie dodać śnieżki i ubić na sztywno.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i dodać do masy.Masę wyłożyć na biszkopt i wstawić do lodówki do stężenia. Przykryć drugą połową biszkoptu.
Wyłożyć ubitą śmietanką (z cukrem pudrem i śmietan fixami).
Na wierzch ułożyć pokrojone brzoskwinie i zaleć galaretkami rozpuszczonymi w 3 szklankach wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 18.04.2012 14:52
mniam
Gosia40 08.08.2011 11:22
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak