Rozbić 1 jajko. Oddzielić białko od żółtka. Żółtko dodać do miski. Do żółtka dodać mąkę, miękkie masło, 1 i 1/2 łyżki cukru pudru, połowę opakowania cukru waniliowego, śmietanę oraz szczyptę soli. Z tak przygotowanych produktów zagnieść ciasto. Gdy będzie już jednolite, uformować z niego płaską kulę, delikatnie posypać mąką i odstawić do lodówki na około 2 i 1/2 godziny. Po upływie tego czasu ciasto wyciągnąć oraz bardzo cienko rozwałkować, ale tak by się nie przerywało. Przygotować foremki do babeczek. Natłuścić je, a następnie wyłożyć je przygotowanym ciastem. Gotowe foremki wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 12 minut. Rozbić kolejne 2 jajka, oddzielając następnie białka od żółtek. Białka dodać do miski. Użyć także trzeciego białka, które zostało po wcześniejszym oddzieleniu żółtka. Dodać cukier oraz pozostałą część cukru waniliowego. Ubić na sztywną pianę. Po upływie potrzebnego czasu wyciągnąć babeczki z piekarnika. Ich wnętrza wysmarować dżemem ananasowymi wypełnić do końca przygotowaną pianą. Plastry ananasów wyciągnąć z puszki, odsączyć z nadmiaru zalewy i pokroić na mniejsze trójkąty. Pokrojonymi ananasami przyozdobić wierzch babeczek, lekko wbijając je w pianę. Na koniec posypać płatkami migdałowymi i wstawić do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika i piec przez około 17-18 minut. Przed podaniem babeczki należy posypać pozostałą ilością cukru pudru. Babeczki smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Smacznego ;)