Poczekać, aż ciasto się w pełni rozmrozi i będzie miękkie. następnie przygotować formę do tarty, natłuścić ją, a następnie wyłożyć ją rozmrożonym ciastem. Wstawić do rozgrzanego do 210 stopni piekarnika i piec przez około 12 minut. 150 gram czekolady rozpuścić w gorącym mleku i odstawić do całkowitego ostudzenia. Rozbić jaja, oddzielić białka od żółtek. Żółtka rozetrzeć z cukrem pudrem, aż powstanie gładka, jednolita masa. Umyć banany. jednego z nich obrać, przekroić na pół, wrzucić do miksera, zalać wcześniej przygotowaną i rozpuszczoną czekoladą. Zmiksować. Zmiksowanego banana z czekoladą następnie dodać do wcześniej przygotowanego kremu z żółtek. Dokładnie wymieszać. Ubić śmietanę i również dodać do kremu z żółtek połączonego z bananami i czekoladą. Tak przygotowaną masą należy pokryć całe, wcześniej upieczone, ciasto. Następnie odstawić na półtorej godziny w chłodne miejsce. Pozostałe banany obrać ze skórki, poodcinać końce, pokroić na plasterki o grubości około 0,5 cm. Ułożyć na talerzu i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Porozkładać je równomiernie na gotowym cieście. Pozostałe 50 gram czekolady pokroić na drobniutkie kosteczki. Posypać nimi wierzch tarty.
Smacznego ;)