Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta na polską nutę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciabatta 1
pomidory 3
ogórki małosolne 2
bazylia świeża 8 listków
sól do smaku
czosnek ząbki 1

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta na polską nutę

Pomidory kroimy w kosteczkę, a liście bazylii drobno siekamy. Dodajemy sól i całość mieszamy. Ogórki małosolne kroimy również w kosteczkę i przekładamy do oddzielnej miseczki. Kromki ciabatty smarujemy oliwą i smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Gdy zacznie się przypiekać zdejmujemy i nacieramy jedną stronę połówką czosnku. Następnie nakładamy po łyżeczce pomidorów i ogórków. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 17.02.2013 11:19
smaczna
ewaa 10.09.2012 22:12
apetyczne
Grażyna13 03.01.2012 15:25
Pyszna :)
smakowita 09.12.2011 21:30
pięknie wygląda
Mirka-Ludomila 03.10.2011 09:22
super
Chojłówna 01.10.2011 12:45
i takie coś lubię:D
BernadettaP 25.09.2011 20:02
Mniam :-)
bejciu24 11.08.2011 19:19
apetyczne
jolita 09.08.2011 10:35
mniam mbniam
Kopiko1983 09.08.2011 06:48
Pozywne danie i z witaminkami :)
Jolanta_P-S 08.08.2011 10:54
pycha
jolajka 08.08.2011 08:38
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak