Sposób przygotowania

Wodę i cukier zagotować. Gruszki obrać, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Wrzucić do wody z cukrem i gotować do miękkości. Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru. Budyń wymieszać z niewielką ilością mleka i połączyć z utartymi żółtkami. Resztę mleka zagotować i delikatnie wlewać utarte żółtka wymieszane z budyniem, ciągle mieszając. Jak będzie gęstnieć z ciągnąć z ognia i zalać przygotowanym kremem gruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ten deserek zapowiada się smakowicie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo smaczny deser
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !