Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 8 szt
żółtko jajek 4 szt
cukier 2 szkl
budyń waniliowy 4 łyżki
mleko 1/2 litra
woda 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w sosie

Wodę i cukier zagotować. Gruszki obrać, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Wrzucić do wody z cukrem i gotować do miękkości. Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru. Budyń wymieszać z niewielką ilością mleka i połączyć z utartymi żółtkami. Resztę mleka zagotować i delikatnie wlewać utarte żółtka wymieszane z budyniem, ciągle mieszając. Jak będzie gęstnieć z ciągnąć z ognia i zalać przygotowanym kremem gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 31.08.2013 18:52
apetyczne,
Grazyna0211 28.04.2013 15:33
bardzo smaczny deser
RenataZ-et 22.12.2012 22:51
pyszny deser
Ewelina38 15.07.2012 22:25
przepyszny deserek
IKrakowianka 07.05.2012 23:04
rewelacja
kuklik 08.11.2011 17:20
fajny deserek
Wafelek2601 13.10.2011 16:55
ciekawe
Teresa19 10.10.2011 10:01
dobre
mirosława4 29.09.2011 17:48
ten deserek zapowiada się smakowicie:)
ela16 14.09.2011 17:25
super
Monika193
Monika193 06.09.2011 22:09
super pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak