Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
przyprawa do zup w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
pieczarki 40-50 dkg
śmietana 12% 1/2 szklanki
woda 2 szklanki
olej do smażenia
kostka mięsna 1 sztuka
chleb czerstwy 1 kromka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Chleb namoczyć, wycisnąć. Mięso wymieszać z chlebem, wyciśniętym czosnkiem, pokrojoną w kostkę połową cebuli, jajkiem, pieprzem i przyprawą w płynie. Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju razem resztą pokrojonej w kostkę cebuli. Doprawić je solą i pieprzem. Połowę pieczarek przełożyć do wysokiego naczynia, wlać śmietanę i zmiksować blenderem. Do reszty pieczarek wlać wodę, dodać kostkę mięsną i zagotować. Z mięsa formować kulki i wrzucać je do gotujących się pieczarek. Gotować ok.15 minut. Całość zagęścić pieczarkami zmiksowanymi ze śmietaną.W razie potrzeby sos doprawić jeszcze solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 01.10.2013 10:20
fajny przepis
Aleksandra/Olcia 21.05.2013 16:40
mniam,uwielbiam z makaronem
Małgorzata106 17.05.2013 22:13
pyszne danie
Jodaj 11.04.2013 15:21
uwielbiam takie połączenie :) super
Andysz 05.05.2012 08:53
fajne;)
Andysz 05.05.2012 08:53
fajne;)
Weronika_eM 12.01.2012 13:11
ciekawy przepis
treonina 02.10.2011 16:08
bardzo takie lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak