Sposób przygotowania

Awokado trzeba przekroić na pół, delikatnie wydrążyć miąższ. Zmiksować z łyżką majonezu, papryczkę chilli trzeba drobno pokroić i dodać do miąższu, doprawić solą, pieprzem i sokiem z limetki.
Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, wrzucić krewetki, smażyć około minuty, energicznie mieszając.
Gdy krewetki wystygną trzeba wymieszać je z masą z awokado.
Jeśli zachowaliśmy wydrążone skórki, można je napełnić farszem. Dobrze smakuje z nachos.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !