Sposób przygotowania

Soczewicę umyc na namoczyć,żeby napęczniała.W garnku zagrzać oliwę i dodać do niej posiekaną cebulę - podsmażyć.Włozyc osączoną soczewicę i czosnek i smażyć 5 minut stale mieszając.Pomidory bez skórki podzielić na cząstki,dodać do garnka,chwilę poddusić i wlać wodę.Dodać do zupy pozostałe składniki tj.przyprawy i koper.
Zupy nie gotujemy zbyt długo - soczewica ma być miękka ale nie rozgotowana.
Smacznego!

Komentarze

  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    nigdy nie robiłam, ale zupy lubię więc przepis wykorzystam
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ja robilam, polecam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    hm.... spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Też nie jadłam takiej:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zapowiada się smaczna zupa.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    oj chyba muszę sie za ta zupe wziąć
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nigdy nie jadłam ,ale może zrobię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    takiej zupy nie jadłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    jadłem kilka razy,pyszna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !