Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolki szparagowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chuda łopatka lub szynka 700 gram
fasolka szparagowa 700 gram
papryka czerwona 2
czerwone pomidory 5
cebula 2
kiełbasa 300 gram
olej 3 łyżki
sól do smaku
przyprawa kebab- gyros Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolki szparagowej

Mięso pokroić w drobną kostkę, dusić na oleju pod przykryciem do miękkości. W połowie duszenia dołożyć pokrojoną w kostkę cebulę i sól. Gdy odparuje woda, należy dolać kilka łyżek. Fasolkę szparagową pokroić w paski (ok. 2 cm) i ugotować oddzielnie w lekko osolonej wodzie. Następnie pokroić w kostkę paprykę, pomidory, dobrą kiełbaskę , połączyć z mięsem i dusić jarzyny do miękkości, dosypać przyprawę kebab- gyros Prymat. Połączyć wszystko z ugotowaną fasolką szparagową. Delikatnie wszystko wymieszać i podawać z pieczywem. Myślę, że mój przepis Wam będzie smakował, jest to ulubione danie mojej rodziny. Życzę Wszystkim smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak