Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pomidorami i koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt
pomidory 3-4 szt
mąka 2 łyżki
koperek 4 łyżki
margaryna 2 łyżki
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pomidorami i koperkiem

Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, wlać wodę, dodać odrobinę soli, zagotować, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, kapustę, podlać odrobiną wody i dusić przez kilka minut. Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, dodać do kapusty, zagotować. Przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, wsypać posiekany koperek, wymieszać. Podawać z ziemniakami i mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.10.2013 07:51
fajna i zdrowa
Katarzyna59 07.06.2013 10:19
bardzo apetyczne
IlonaAlbertos 24.10.2012 22:26
Wygląda wspaniale, będę musiała wypróbować.
RenataZ-et 06.11.2011 19:53
Bardzo podoba mi sie ten przepis na kapustę
agnieszka137 07.08.2011 21:01
świetna!
Robert10 07.08.2011 20:06
apetyczne
suzana 07.08.2011 19:57
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak