Sposób przygotowania

Ciasto: przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, masło z margaryną posiekać z mąką dodać jajko i żółtka,cukier puder całość wymieszać. Dodać szczyptę soli i śmietanę. Ciasto wyrabiamy a następnie odkładamy do lodówki na kilka godzin. Dzielimy na dwie części.
Jedną część ciasta układamy na wysmarowanej tłuszczem formie i kładziemy na niej jabłka (najlepiej antonówki) pokrojone w ćwiartki( jabłka można posypać cynamonem). Drugą część ciasta ścieramy na grubej tarce bezpośrednio na jabłka.Posypać cukrem pudrem. Pieczemy w temp ok 170 C przez 40 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !