Sposób przygotowania

Zagniatamy kruche ciasto,najpierw nożem siekamy masło z mąką i szybko zagniatamy z pozostałymi składnikami.Kulę ciasta zawijamy i odkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.Formę do tarty smarujemy masłem i układamy na niej lekko rozwałkowany placek ciasta,palcami dopasowujemy go do naczynia równomiernie na całej powierzchni tak aby powstała warstwa tej samej grubości o wystających brzegach.Ciasto nakłuwamy widelcem aby się równo upiekło.Mieszamy dwa jajka ze śmietaną i mlekiem oraz żółtym serem i przyprawami.Na cieście układamy lekko ugotowane we wrzątku z dodatkiem soli i cukru warzywa,cebulę i czosnek uduszone na maśle,następnie posypujemy ziołami i wlewamy sos.Tartę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy pół godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetycznie brzmi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !