Sposób przygotowania

Rafaello z białą czekoladą - składniki
Biszkopt do rafaello:
5 jajek
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Masa do rafaello:
1/2 litra śmietany kremówki (30 %)
1 biała czekolada
wiórki kokosowe (ok 150-200 gram)
1/4 kostki margaryny
Rafaello z białą czekoladą - sposób przygotowania
Upiec biszkopt, po upieczeniu i wystygnięciu przekroić ciasto na pół i jedną połówkę zetrzeć na tarce na okruszki (okruszki mogą być różnej wielkości, nie muszą być jak bułka tarta). Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać razem z margaryną i połamaną na płytki białą czekoladą. Podgrzewać aż czekolada i margaryna się rozpuszczą. Masę zostawić do ostygnięcia. Drugą połowę śmietany ubić.Do ostudzonej masy dodać pokruszoną połówkę biszkoptu i dużo wiórków kokosowych (tyle ile uda się połączyć z masą, ok 150 gram)oraz połowę ubitej śmietany.Połowę biszkoptu umieścić w tortownicy, wyłożyć na biszkopt masę i wyrównać wierzch. Na to położyć pozostałą połowę bitej śmietany i cały wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto rafaello zostawić w lodówce najlepiej na całą noc, wtedy jest najlepsze.Wszyscy, którzy próbują tego ciasta są zachwyceni:-)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Byloby o wiele czytelniej gdyby wszystkie skladniki wraz z iloscia przedstawic na poczatku.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !