Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
serek topiony w plasterkach, 1 szt
zioła 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane

Grzyby myjemy osuszamy odcinamy trzonki ale ich nie wyrzucamy.Na rozpuszczonym maśle dusimy drobno posiekaną cebulę dodajemy drobno posiekane nóżki pieczarek i mieszamy z ziołami.Kapelusze z grzybów układamy na blasze wypełniamy farszem i przykrywamy plasterkiem serka topionego.Wstawiamy do piekarnika a po kilkunastu minutach grzyby są gotowe.Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 11.01.2012 19:06
super
Natalia37
Natalia37 07.08.2011 19:20
podaje do nich grzanki czosnkowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak