Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 400 g
czosnek 2 ząbki
sól 1/2 łyżeczki
tymianek 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
musztarda 2 łyżki
miód 2 łyżki
morele 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z morelami

Mięso umyć i pokroić. Czosnek należy obrać i posiekać, utrzeć z solą,olejem, ziołami, musztardą, miodem, wymieszać z mięsem i wstawić do lodówki. Morele sparzyć, obrać i pozbawić pestek, pokroic na mniejsze kawałki. Mięso i morele powbijać na natłuszczone szpadki. Piec na grillu ok 15 min. Podawać z opiekanymi ziemniakami z koperkiem i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak