Sposób przygotowania

Mięso wrzucamy do zimnej, nieosolonej wody i podgotowujemy, wrzucamy kilka ziarenek ziela angielskiego i listek laurowy.

Warzywa myjemy, obieramy i szatkujemy. Kawałki mogą być duże lub małe - jak kto woli, bo i tak się będą długo gotować. Ja daję: 1 selera, 1 pora, 1 dużą pietruszkę i 4 marchewki, 1 cebulę ( wrzucam całą, umytą, z wierzchnią skórką, alby rosół nabrał koloru ) + dwa, trzy ząbki czosnku.

Przykrywamy i zmniejszamy gaz do minimum i gotujemy co najmniej 2 godziny. Dodajemy gałązki lubczyku ( hodowany na balkonie w doniczce, świeży, pachnący ). Pamiętajmy, że dobry rosół powinien się gotować długo. Co jakiś czas smakujmy i dopiero, gdy będzie aromatyczny możemy go posolić i popieprzyć.

Podajemy z makaronem do rosołu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam rosołek z jego dodatkiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    rosołek :) mój ulubiony :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    uwielbiam rosół
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    w sam raz na niedzielny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !