Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z watróbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka cielęca 400 g
boczek wędzony 150 g
szałwia listki
tłuszcz 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z watróbki

Wątróbkę umyć, pokroić w kostkę. Listki szalwi umyć i osuszyć. każdy kawałek wątróbki owinąć listkiem szałwi i połową plastra boczku. Nadziać na szpadki. Obsmażyć ze wszystkich stron na grillu. Posypać sola i pieprzem. Podawać z ziemniakami opiekanymi i zieloną sałatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł13 07.08.2011 21:27
zrobię na grilla, proste i szybkie w wykonaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak