Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle w parmezanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 4 sztuki
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
parmezan starty 4 łyżki
jajko 1 sztuka
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle w parmezanie

Sznycle wieprzowe (cienkie po 150g) opłukać, osuszyć, płytko ponacinać, oprószyc solą, pieprzem, bazylią.Mąką wsypac na talerzyk. Bułke tarta wymieszać ze startym parmezanem. Mięso panierować najpierw w mące, później w jajku, a następnie w bułce z parmezanem. Panierka powinna byc dobrze dociśnięta. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz. Przesmażyc ząbki czosnku, zdjąć z patelni a następnie na patelnie włożyć sznycle. Smażyć po 3 min z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 10.08.2011 09:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak