Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pieczarki 50 dag
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
masło 2 łyżki
majeranek
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami

Filet rozkroić na plat o grubości 2 cm.Natrzeć solą, pieprzem, estragonem, majerankiem i olejem.Odstawić do lodówki na 4 godziny. Pieczarki pokroić w plasterki, marchewkę w talarki, cebulę w kostkę. Na patelni z masłem zaszklić cebulę.Dodać pieczarki i marchewkę, przesmażyć ciagle mieszając. Dusić na małym ogniu, aż odparuje płyn. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić.
Farsz wylozyć na plaster mięsa, złożyć na pół, spiąć wykalaczkami. Roladę ułożyć w brytfannie, wcześniej posmarowanej olejem. Piec 70 min. w piekarniku w temperaturze 190 st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 30.10.2011 17:23
super
Papryczka 30.10.2011 17:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak