Sposób przygotowania

Filet rozkroić na plat o grubości 2 cm.Natrzeć solą, pieprzem, estragonem, majerankiem i olejem.Odstawić do lodówki na 4 godziny. Pieczarki pokroić w plasterki, marchewkę w talarki, cebulę w kostkę. Na patelni z masłem zaszklić cebulę.Dodać pieczarki i marchewkę, przesmażyć ciagle mieszając. Dusić na małym ogniu, aż odparuje płyn. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić.
Farsz wylozyć na plaster mięsa, złożyć na pół, spiąć wykalaczkami. Roladę ułożyć w brytfannie, wcześniej posmarowanej olejem. Piec 70 min. w piekarniku w temperaturze 190 st.C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !