Sposób przygotowania

Z jaj oddzielić białko od żółtka. Wsypać szczyptę soli i z białek ubić pianę, tak aby była sztywna (ja zawsze sprawdzam obracając miskę do góry nogami i patrzę czy zleci białko). Następnie do białek dodać żółtka i znów ubijać. Mąkę przesiać przez sitko, dodać cynamon, rodzynki, cukier. Delikatnie wszystko wymieszać. Smażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Smażyć do zarumienienia - kilkanaście sekund maksymalnie na jedną stronę, aby uniknąć przypalenia. Posmarować serem twarogowym, nanieść konfiturę i obsypać kilkoma rodzynkami. Smakuje wyśmienicie! :) Można też posłużyć się jogurtem naturalnym i świeżymi owocami, np. truskawkami, brzoskwiniami, bananami (ewentualnie owoce z puszki).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    coś dla łasuchów:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    pyszności, bardzo je lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !