Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos paprykowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1 szklanka
papryka czerwona 2 szt
miód pitny 1 kieliszek
cytryna 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos paprykowy

Paprykę myjemy pieczemy ze wszystkich stron w piekarniku i wkładamy do zamykanego naczynia,po ostygnięciu zdejmujemy skórkę kroimy na połówki i wydrążamy gniazda nasienne ,miąższ miksujemy,łączymy z zasmażką z masła i mąki rozprowadzoną bulionem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i sokiem z cytryny.Żeby sos był ostrzejszy możemy dodać ząbek czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak