Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura wiśniowo-porzeczkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1/2 kg
porzeczki 1/2 kg
cukier
wiśniówka 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura wiśniowo-porzeczkowa

Porzeczki myjemy osuszamy oczyszczamy i zalewamy małą ilością wody i rozgotowujemy je pod przykryciem następnie przecieramy przez sito.Wiśnie myjemy osuszamy drylujemy skrapiamy alkoholem i wkładamy do gorącego syropu ugotowanego w proporcji pół szklanki wody na pół kilograma cukru.Smażymy na małym ogniu aż staną się szkliste a następnie dodajemy konfiturę porzeczkową i smażymy jeszcze 10 min.Rozlewamy do słoików zakręcamy i studzimy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 21.10.2011 11:58
pyszne
aacaac 01.10.2011 08:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak